Kennis making vrijwilligers AIC Goes

Mirella:

Hoi, ik ben Mirella, met mijn 2 kinderen en huisdieren wonen we in Kloetinge in de prachtige provincie Zeeland.

Als ouder van een inmiddels tienerzoon met ASS vond ik persoonlijk dat er naast de reguliere hulptrajecten en instanties nog meer aanbod zou moeten zijn waar je terecht kunt voor advies, uitwisselen van ervaringen of een luisterend oor.
Zodoende kwam ik bij de NVA terecht, waar ik naast mijn lidmaatschap nog wat wilde bijdragen. Juist op dat moment werd ik in contact gebracht met collega vrijwilliger Jolanda en zijn we samen met goede ondersteuning van het ervaren vrijwilligersteam Noord-Brabant gestart om twee keer per maand in Goes inloopmomenten te organiseren.

We hopen op versterking met nieuwe vrijwilligers om de activiteiten in Zeeland in de toekomst uit te kunnen breiden en zo meer mensen te kunnen bereiken.

Jolanda:

Ik ben Jolanda. Samen met mijn geweldige zoon van 5 en man woon ik in het Zeeuwse Heinkenszand. Een aantal jaren geleden kreeg ik zelf de diagnose ASS en sindsdien noem ik mijzelf met trots autist.

Tot die tijd werkte in met kinderen met ASS in het speciaal onderwijs. Mijn kennis van autisme was daarom onderwijs gerelateerd, zo ook mijn netwerk om ervaringen mee te delen. Na mijn diagnose had ik echter behoefte aan het uitwisselen van persoonlijke ervaringen, buiten het onderwijs. Dit bleek echter lastig. Er is veel wel kennis, ervaring en herkenning beschikbaar. Maar vooral buiten de provincie.

Samen met Mirella, het regiobestuur en andere vrijwilligers starten we nu een AIC in Goes. Ik hoop dat dit AIC een ontmoetingsplaats zal zijn voor al die mensen die ook op zoeken naar herkenning, ervaring en een plek om zichzelf te kunnen zijn. 

Ben je geïnspireerd door bovenstaande verhalen, en wil je ook graag vrijwilliger worden, neem dan contact op met onze vrijwilligers via aic-goes@nva-nb.nl
 
Website  |   Contact  |   Aanmelden
 
Mede mogelijk gemaakt door Spotler.
Spotler