lotgenotencontact ouders ‘ervaringen van drie moeders’ 10 november 2023
Deze ochtend zullen drie moeders hun ervaringen delen over hoe zij het ervaren om ouder te zijn van een kind of meerdere kinderen met autisme. Drie verschillende ervaringen van drie verschillende moeders, zelf met of zonder autisme, met of zonder partner en met één of meerdere kinderen met of zonder autisme.

Naar aanleiding van de ervaringen van deze moeders is er volop de ruimte om ook uw ervaring als ouder te delen en daarbij zijn vaders uiteraard ook van harte welkom! Iedereen die dat wil komt aan bod en we zien je graag.

Heb je vooraf een idee hierover of iets wat je graag al wil inbrengen, zodat wij dat kunnen aankaarten? Dat kan. Stuur een mail naar:  aic-roosendaal@nva-nb.nl en dan zullen wij ons best doen het ingebrachte idee aan de orde brengen in deze ochtend.
Heb je geen inbreng, maar wil je wel graag komen, dan ben je
uiteraard ook van harte welkom!

Let op: Mocht u verhinderd zijn verzoeken wij u vriendelijk doch dringend dit zo snel mogelijk aan ons door te geven zodat wij eventueel een ander kunnen toelaten.

Klik hier om de flyer te downloaden

Wanneer: 10 november 2023

Locatie:
Wijkhuis de Wieken
Gezellelaan 45
4707 CC Roosendaal

Tijden: Deuren open om: 9:15 uur
Aanvang: 9:30 uur en Einde: 11:30 uur

Uiterste inschrijfdatum: 9 november 2023 16:00 uurAIC Roosendaal thema-ochtend dat lust ik niet! 24 november 2023

Eetproblemen bij mensen met autisme komen vaak voor. Mensen met autisme kunnen er bijzondere eetgewoonten op nahouden. Dit zijn enkele voorbeelden:
- geen vloeibaar voedsel met vaste stukjes verdragen
- dwangmatig alle verschillende voedingsmiddelen gescheiden houden op het bord.
- vrijwel nooit iets nieuws willen proberen.
- alléén eten accepteren dat uit een vertrouwde verpakking komt.

Soms leiden deze gewoonten tot serieuze eetproblemen. Zo kan kieskeurigheid op het gebied van voedsel er toe leiden dat een kind of een volwassene met autisme structureel te weinig of te eenzijdig eet. En een extreme fixatie op voedsel kan er juist voor zorgen dat iemand te veel eet.
Ook kan verregaande kieskeurigheid op het gebied van eten leiden tot sociale isolatie. Uit angst voor onbekend voedsel gaat iemand bijvoorbeeld niet graag bij anderen eten of op vakantie. Voor kinderen kan het bijvoorbeeld betekenen dat ze niet meer durven te gaan logeren bij vriendjes of vriendinnetjes. Of dat ze verjaardagsfeestjes gaan mijden.

Tegen welke eetproblemen lopen jullie aan? En hoe hou je het toch leuk aan tafel en zorg je voor gezonde voeding? Op deze ochtend willen we het daar met elkaar over hebben.

Aanmelden kan via onderstaande button, via de QR code of via onze website www.nva-nb.nl

Let op: Mocht u verhinderd zijn, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend dit zo snel mogelijk aan ons door te geven, zodat wij eventueel een ander kunnen toelaten.

Klik hier om de flyer te downloaden

Wanneer: 24 november 2023

Locatie:
Wijkhuis de Wieken
Gezellelaan 45
4707 CC Roosendaal

Tijden: Deuren open om: 9:15 uur
Aanvang: 9:30 uur en Einde: 11:30 uur

Uiterste inschrijfdatum: 23 november 2023 16:00 uur


 
Website  |   Contact  |   Aanmelden
 
Mede mogelijk gemaakt door Spotler.
Spotler