vervolg recept van de maand mangosalade
Werkwijze:
1. Maak deze salade het liefst enkele uren voordat je gaat eten.    
2. Heb je genoeg ruimte?
3. Zijn je handen schoon? Dan kun je beginnen.
4. Zet vast klaar: een snijplank, een snijmes, een dunschiller, een rasp,
een citruspers, een kom, een lepel, een afvalkom.
5. Zet je snijplank, de schaal en de afvalkom voor je neer.
6. In de afval kom verzamel je de schillen van de groente en het fruit.
7. Rasp de schil van de limoen.
8. Pers de limoen uit.
9. Doe het rasp en het sap van de limoen in de slakom.
10. Voeg 1,5 eetlepel vissaus toe. Roeren. Dit is de dressing.
11 . Schil de halve komkommer. Snijd de komkommer in de lengte
doormidden.
12. Snijd de komkommer in schijfjes. Doe de komkommer bij de
dressing.
13. Pel de schil van de rode ui.
14. Snijd de ui doormidden. Snijd de ui nu in reepjes.
15. Doe de ui in de slakom.
16. Schil de mango.
17. Snijd de mango. Klik hier
voor een video

18. Doe de stukjes mango in de slakom.
19. Meng de salade.
20. Nu komt het pittige gedeelte. Snijd 1 of meer pepers doormidden.
21. Verwijder de zaden en de zaadlijsten.
22. Snijd de pepertjes in kleine stukjes. Doe de pepertjes bij de salade.
23. Giet de dressing (van stap 10) over de salade. Goed mengen.
24. Garneer de salade met pinda's.
25. Onthoud hoeveel pepertjes je in de salade doet. Dat is handig
voor de volgende keer.
26. Netjes opruimen.
27. Doe de afwas.


Klik op bovenstaand logo om het recept uit te printen
 
Website  |   Contact  |   Aanmelden
 
Mede mogelijk gemaakt door Spotler.
Spotler